Portretfotograaf voor bedrijven

Portretfotograaf voor bedrijven

Mijn portretfoto’s communiceren een gevoel of sfeer die past bij het beoogde gebruik van het beeld. Omdat ik vaak fotografeer voor commerciële marketing- en communicatiedoeleinden, is de uitstraling vaak oprecht, enthousiast en deskundig. Als portretfotograaf laat ik te allen tijde de beste kant van mensen zien. Ik ben ook oprecht geïnteresseerd in de persoon voor de camera. Deze instelling helpt mij om echte/natuurlijke uitdrukkingen vast te leggen. Uiteraard coach ik de geportretteerde wat betreft houding en gelaatsuitdrukking. Ik krijg regelmatig feedback dat men dat fijn vindt, want als niet-professioneel model weet je vaak niet goed wat wel werkt en wat niet. Het schept bovendien vertrouwen, en het vertrouwen in een portretfotograaf zie je altijd terug in de foto’s.

Uw bedrijf mooi in beeld

Directeur of manager in beeld voor een jaarverslag. Teamfoto’s op canvas voor in een vergaderruimte of bedrijfsrestaurant. Ik heb vele zakelijke portretfoto’s gemaakt voor talloze toepassingen: websites, cv’s, advertenties, brochures, social media, folders, abriposters e.d.

Hoewel ik vaak voor zakelijke dienstverleners werk, weet ik me in elke branche te redden. En als portretfotograaf kan ik ook eigenlijk altijd met wel iedereen overweg. Van multinationaldirecteur tot conciërge , van junior tot senior.

Medewerkers in werksituaties

Als marketeer heb ik het ook weleens gedaan. Stockfoto’s gebruiken. Het is gemakkelijk en goedkoop, maar vrijwel iedereen ziet dat de geportretteerden modellen zijn en over het algemeen van Amerikaanse afkomst. Het totale beeld is bovendien vaak erg plat en onpersoonlijk. Gebruik liever een portretfotograaf die ‘echte’ medewerkers op een ‘echte’ locatie vastlegt. Dit soort fotografie is uiteindelijk is veel herkenbaarder en effectiever in commerciële uitingen en in arbeidsmarktcommunicatie.

Al uw medewerkers geportretteerd in één stijl

Als u als bedrijf één mooie stijl wilt voor foto’s van uw medewerkers, dan kan ik dat voor u regelen. Ik neem dan een mobiele studio, compleet met flitsers, reflectiescherm en eventueel achtergronden, mee naar uw locatie(s) en zorg dat iedereen op z’n best op de foto komt. Doorgaans neem ik de foto’s nog even door met de geportretteerde en lever ik naderhand op basis daarvan per persoon (afhankelijk van de situatie) vijf tot tien kant en klare foto’s in hoge resolutie op.

Opdracht uitbesteden aan een professionele portretfotograaf?

Mijn ervaring is dat professionele foto’s zichzelf altijd terugverdienen. Mijn klanten, vaak grote ondernemingen, kunnen dat beamen. Wilt u ook een fotoshoot uit te besteden aan een ervaren portretfotograaf? Neem dan contact op. Ik reageer snel met ideeën, mogelijkheden en kosten.