Mooie beelden van uw panden of bouwprojecten

Uw kantoorpanden vastgelegd door een architectuurfotograaf

Het fotograferen van architectuur vergt vooral gevoel voor compositie en creativiteit in het bepalen van standpunten. En natuurlijk: mooi licht. Bij een opdracht voor architectuurfotografie bereid ik me voor aan de hand van de briefing van mijn opdrachtgever, de locatie en ligging van de panden en eventueel bestaand fotomateriaal. Dan is het vaak even wachten op geschikt weer. Eenmaal op de locatie loop ik veel rond en bekijk hoe verschillende standpunten uitpakken. Heb ik eenmaal mijn favoriete plaatsen bepaald, dan is het maken van een serie foto’s met verschillende composities, toch snel gedaan.

Realistische foto’s

Om een kantoorpand realistisch en herkenbaar te fotograferen houd ik rekening mijn standpunt en de compositie. Maar ook met de omgeving. Er mogen niet te veel elementen in de omgeving in beeld komen. Dat leidt alleen maar af. Toch heeft de omgeving soms toegevoegde waarde. Denk aan herkenningspunten zoals een straat of kruispunt. Maar ook kunnen bijvoorbeeld passanten de functie van een gebouw illustreren.


Abstracte beelden

Wanneer een meer creatieve insteek gewenst is, zoek ik mooie, abstracte beelden. Eigenlijk is het een combinatie van ‘de kunst van het weglaten’, extreme standpunten onderzoeken en verschillende fotografische technieken proberen. En eerlijk gezegd heb je soms ook gewoon geluk met bijvoorbeeld een bepaalde reflectie.


Interieurfotografie

Ik fotografeer gebouwen ook ‘van binnen’. Dat is leuk om te doen, zeker als er de nodige aandacht is besteed aan interieurontwerp. In overleg maak ik overzichtsfoto’s of juist interessante detailopnamen.

Neem contact op

Wilt u uw kantoorpanden of interieurs laten fotograferen? Neem contact op. Ik reageer snel.