Skip to content

fotograaf
op locatie

Marnix Klooster
professioneel fotograaf voor bedrijven

Hallo, ik ben Marnix Klooster, professioneel fotograaf gevestigd in Apeldoorn. Jarenlang heb ik met veel plezier en succes gewerkt te hebben in marketing & communicatie in de ICT-sector. In deze tijd heb ik me ook ontwikkeld als fotograaf, enerzijds door workshops en e-learning, anderzijds door praktische ervaring met het fotograferen voor talloze marketing- en arbeidsmarktcampagnes.

Professioneel fotograaf

Dit ging zo goed dat ik begin 2008 ben ik gestart als freelance fotograaf. Eerst parttime, en omdat er zoveel leuke en geslaagde opdrachten volgden, ben ik twee jaar later volledig zelfstandig gaan werken. Ik combineer daarbij mijn fotografiewerk met marketingopdrachten. Die afwisseling in het werken als markeer en professioneel fotograaf vind ik leuk. En ik vind het nuttig, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn klanten. Immers, als ik foto’s gebruik in de communicatiemiddelen die ik zelf bedenk en ontwerp, dan zit ik in dezelfde rol als mijn fotografieklanten. Daarom kan ik mij goed inleven in vragen en behoeften van hen.  

Mijn professionaliteit ziet u terug in mijn:

  • vermogen om mij vooraf, op basis van een briefing of gesprek, in de gewenste beelden in te leven;
  • gedrevenheid om altijd, in elke situatie, mooie foto’s te maken;
  • enthousiasme bij de uitvoering van de opdracht;
  • zakelijke insteek en ervaring met kleine tot zeer grote opdrachten;
  • vele tevreden klanten.

En ten slotte blijf ik me ontwikkelen als fotograaf. Elk jaar wil ik nog betere foto’s hebben gemaakt dan het jaar ervoor. Ik laat me graag inspireren door andere fotografen, ik lees alles wat los en vast zit over fotografie en ik probeer graag iets nieuws uit.

Achtergrond in marketing

Mijn achtergrond als marketeer en communicatiespecialist helpt bij het meedenken over en het begrijpen van het beoogde gebruik van de foto’s. Tijdens het fotograferen houd ik al rekening met de door u gewenste visuele boodschap en uitstraling, maar ook met praktische zaken zoals het benodigde kader, voldoende ruimte voor tekst, huisstijlelementen, vouwen, e.d.

Daarnaast ben ik gewend om te werken met zakelijke opdrachtgevers. Dat levert u: een professionele houding, duidelijke offertes, heldere communicatie en afspraken.

Studio op locatie, fotografie op locatie

Fotograferen doe ik graag op locatie, bij u of uw klanten. Dat ligt voor de hand bij evenementen en architectuuropdrachten, maar ook bij portretten is het vaak leuk om een ‘echte’ achtergrond te gebruiken: het kantoor, de werkplaats of het lab. Om dan toch niet afhankelijk te zijn van bestaand licht, neem ik vaak flitslicht mee: mobiele studioflitsers waarmee ik een soort ‘studio op locatie’ creëer.

In Apeldoorn en daarbuiten

Fotografie wordt vaak als commodity gezien en dus wordt een (meestal professioneel) fotograaf lokaal ingehuurd. Toch bevinden meer dan de helft van mijn opdrachten zich buiten Apeldoorn: van Leeuwarden tot Heerlen en van Den Haag tot Enschede. De afwisseling van locatie en onderwerpen vind ik erg leuk.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een foto-opdracht om uit te besteden aan een professioneel fotograaf? Neem dan contact op!