Skip to content

Video

Filmen

Hoewel het allemaal begon met fotograferen komen er steeds meer video-opdrachten op mijn pad. In eerste instantie waren dat vooral videoreportages van evenementen. Klanten vinden het vaak handig dat je als fotograaf ook de videobeelden kunt schieten, dat scheelt in het aantal mensen dat rondloopt tijdens een evenement en de kosten vallen lager uit. Nu word ik ook vaak gevraagd om korte sales pitches en bijvoorbeeld vlogs van directieleden vast te leggen.

Een aantal voorbeelden:   

Cosun Singelloop 2023
(de link open een nieuw venster met de video-post op LinkedIn).

Monteren

Als iets iets gefilmd heb, dan monteer ik ook de beelden. Maar het komt ook regel voor dat ik videofragmenten van anderen verwerk tot een leuke video met, indien nodig, intro/outro, muziek, animaties, ondertiteling, e.d.

timelapse videos

Sinds een paar jaar maak ik timelapse-video’s voor verschillende klanten. Meestal zijn werkzaamheden het onderwerp. Ik heb camera’s die passen bij kort durende werkzaamheden, maar ook speciale camera’s die werkzaamheden over weken, maanden of zelfs jaren kunnen vastleggen. Uit de duizenden bestanden selecteer ik de beste foto’s die te gebruiken. Meestal wissel ik die timelapse-scenes af met videofragmenten of foto’s. Dat geef rustmomenten in de video of het verhaal wordt daardoor beter verteld.

Een voorbeeld van een timelapse-video die ik voor Paleis Het Loo gemaakt heb:

video-Opdracht uitbesteden?

Mijn ervaring is dat professionele foto’s zichzelf altijd terugverdienen. Mijn klanten, vaak grote ondernemingen, kunnen dat beamen. Wilt u ook een fotoshoot uit te besteden aan een ervaren portretfotograaf? Neem dan contact op. Ik reageer snel met ideeën, mogelijkheden en kosten.