Marnix Klooster professioneel fotograaf voor bedrijven

Hallo, ik ben Marnix Klooster, professioneel fotograaf. Het fotograferen zat er bij mij al vroeg in. Al sinds ik een camera kon vasthouden, ben ik op zoek naar mooie plaatjes. Maar echt serieus werd het pas met de opkomst van digitale fotografie in 2000. Tijdens een parttime marketing & communicatiebaan bij een groot ICT-bedrijf heb ik jarenlang met veel plezier gefotografeerd voor talloze marketing- en arbeidsmarktcampagnes.

Professioneel fotograaf

In januari 2008 ben ik gestart als freelance fotograaf. Eerst parttime, maar omdat er zoveel leuke en geslaagde opdrachten volgden, ben ik twee jaar later volledig zelfstandig gaan werken. Ik combineer daarbij mijn fotografiewerk met marketingopdrachten. Die afwisseling in het werken als markeer en professioneel fotograaf vind ik leuk en nuttig.

Mijn professionaliteit ziet u terug in mijn:

  • vermogen om mij vooraf, op basis van een briefing of gesprek, in de gewenste beelden in te leven;
  • gedrevenheid om altijd, in elke situatie, mooie foto’s te maken;
  • zakelijke insteek en ervaring met kleine tot zeer grote opdrachten;
  • vele tevreden klanten.

En ten slotte blijf ik me ontwikkelen als fotograaf. Elk jaar wil ik nog betere foto’s hebben gemaakt dan het jaar ervoor. Ik laat me graag inspireren door andere fotografen, ik lees alles wat los en vast zit over fotografie en ik probeer graag iets nieuws uit.

Achtergrond in marketing

Mijn achtergrond als marketeer en communicatiespecialist helpt nu bij het meedenken over en het begrijpen van het beoogde gebruik van de foto’s. Tijdens het fotograferen houd ik al rekening met de door u gewenste visuele boodschap en uitstraling, maar ook met praktische zaken zoals het benodigde kader, voldoende ruimte voor tekst, huisstijlelementen, vouwen, e.d.

Daarnaast ben ik gewend om te werken met zakelijke opdrachtgevers. Dat levert u: een professionele houding, duidelijke offertes, heldere communicatie en afspraken.

Studio op locatie, fotografie op locatie

Fotograferen doe ik graag op locatie, bij u of uw klanten. Dat ligt voor de hand bij evenementen en architectuuropdrachten, maar ook bij portretten is het vaak leuk om een ‘echte’ achtergrond te gebruiken: het kantoor, de werkplaats of het lab. Om dan toch niet afhankelijk te zijn van bestaand licht, neem ik vaak flitslicht mee. Dat varieert van losse reportageflitsers tot mobiele studioflitsers waarmee ik een soort ‘studio op locatie’ creëer.

In Apeldoorn en daarbuiten

Fotografie wordt vaak als commodity gezien en dus wordt een (meestal professioneel) fotograaf lokaal ingehuurd. Toch bevinden meer dan de helft van mijn opdrachten zich buiten Apeldoorn: van Leeuwarden tot Heerlen en van Den Haag tot Enschede. De afwisseling van locatie en onderwerpen vind ik erg leuk.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een foto-opdracht om uit te besteden aan een professioneel fotograaf? Neem dan contact op!