Fotocursus Apeldoorn

Foto’s zijn enorm belangrijk in bedrijfscommunicatie. Goede beelden versterken de boodschap. Maar ook privé helpen foto’s bij het communiceren over belevenissen en het vasthouden van herinneringen. Toch vallen foto’s voor veel niet-fotografen vaak tegen. Waarom? Met een de juiste kennis en een beetje discipline kan je heel veel mooiere foto’s maken. Daarom heeft FotoMX een fotocursus ontwikkeld, een echte stoomcursus fotografie voor beginners.

“Alle 60 collega’s waren enthousiast. Niet iedereen was wist dat fotografen zo kritisch naar foto’s kunnen kijken. Dat was even wennen, maar na afloop zijn de collega’s echt aan de slag gegaan met de camera en hetgeen jij verteld hebt. Als bedenker en organisator was ik daar heel blij mee.”
Fotocursus voor beginners - als onderdeel van een bedrijfsuitje bijvoorbeeld

7×3 praktische tips

In 2 uur tijd komen de zeven onderwerpen aan de orde die het meeste effect hebben op hoe mooi en toepasselijk foto’s uiteindelijk gevonden worden.

  • Welk beeldverhaal wil je vertellen?
  • Hoe werkt een camera in essentie?
  • Hoe haal je het meeste uit je onderwerp?
  • Hoe kan je licht naar je hand zetten?
  • Waar moet je op letten bij de compositie?
  • Valkuilen: wat kan er ongemerkt mis gaan?
  • Hoe kan je je steeds verder verbeteren?

Per onderwerp krijgt u drie praktische tips waarmee u direct na de cursus aan de slag kunt.

Er is natuurlijk voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. En naderhand krijgt u alle tips op papier mee om thuis nog eens door te nemen.

Bedrijfsuitje

Deze cursus is makkelijk te combineren met een bedrijfsuitje. Wanneer de deelnemers eerst de stoomcursus doen, kunnen zij daarna het geleerde in de praktijk brengen. Bijvoorbeeld tijdens een fotowedstrijd.

Fotocursus voor beginners - als onderdeel van een bedrijfsuitje bijvoorbeeld
Fotocursus voor beginners - als onderdeel van een bedrijfsuitje bijvoorbeeld

Incompany fotocursus voor de communicatieafdeling

Ook is de cursus geschikt voor communicatiemedewerkers/adviseurs die niet alle fotografie uitbesteden, maar zelf ook foto’s maken. De cursus is eventueel te combineren met coaching naderhand.

Neem contact op

Neem contact op voor meer informatie!

PS: Wilt u zich zelfstandig (en gratis) verdiepen in de fotografie, probeer deze online cursus fotografie eens uit. Er is ook een onderdeel met uitleg over de digitale camera.