Professionele fotografie op locatie

Architectuurfotografie & interieurs

Dynamisch perspectief, ongewone beelden

Uw kantoorpanden vastgelegd door een architectuurfotograaf

Het fotograferen van architectuur vergt vooral gevoel voor compositie en creativiteit in het bepalen van standpunten. En natuurlijk: mooi licht.

Bij een opdracht voor architectuurfotografie bereid ik me voor aan de hand van de briefing van mijn opdrachtgever, de locatie en ligging van de panden en eventueel bestaand fotomateriaal. Dan is het vaak even wachten op geschikt weer. Eenmaal op de locatie loop ik veel rond en bekijk hoe verschillende standpunten uitpakken. Heb ik eenmaal mijn favoriete plaatsen bepaald, dan is het maken van een serie foto’s met verschillende composities, toch snel gedaan.

Architectuur

Realistische foto's

Om een kantoorpand realistisch en herkenbaar te fotograferen houd ik rekening mijn standpunt en de compositie. Maar ook met de omgeving. Er mogen niet te veel elementen in de omgeving in beeld komen. Dat leidt alleen maar af. Toch heeft de omgeving soms toegevoegde waarde. Denk aan herkenningspunten zoals een straat of kruispunt. Maar ook kunnen bijvoorbeeld passanten de functie van een gebouw illustreren.

Architectuur

Abstracte beelden

Wanneer een meer creatieve insteek gewenst is, zoek ik mooie, abstracte beelden. Eigenlijk is het een combinatie van ‘de kunst van het weglaten’, extreme standpunten onderzoeken en verschillende fotografische technieken proberen. En eerlijk gezegd heb je soms ook gewoon geluk met bijvoorbeeld een bepaalde reflectie.

Interieur

Interieurfotografie

Ik fotografeer gebouwen ook 'van binnen'. Dat is leuk om te doen, zeker als er de nodige aandacht is besteed aan interieurontwerp. In overleg maak ik overzichtsfoto's of juist interessante detailopnamen.

Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Anita van Gorkum waarvoor ik de foto's heb gemaakt.

Opdracht voor architectuur en/of interieurfotografie?

Wilt u een mooie fotoreportage van uw panden, van binnen of van buiten? Neem dan contact op.

Voorbeelden architectuurfotografie

  • Voorbeeld foto architectuur
  • Voorbeeld foto architectuur
  • Voorbeeld foto architectuur

Referentie

“Hartelijk dank voor het fotograferen van onze kantoorpanden en voor het maken van de creatieve foto’s voor ons nieuwe werkplekconcept. Beide werkzaamheden zijn naar onze volle tevredenheid uitgevoerd!”

- David van Stijn
Senior Marketeer
KPN Real Estate Services

chart_add

Referentie

“Erg mooi die interieurfoto's die je voor mij gemaakt hebt. Ik ben er dik tevreden mee!”

- Anita van Gorkum
Kleur & interieuradvies