Professionele fotografie op locatie

Blog fotografie

Ondanks hoogtevrees op 50m hoogte bungelen. Waarom?

In opdracht van Agrifirm volg ik sinds enkele weken de bouw van hun nieuwe pand in Apeldoorn. Het is een leuke opdracht en ik vind het werkelijk indrukwekkend hoeveel vorderingen Koopmans wekelijks maakt. Vandaag had toezichthouder Erwin Lam een verrassing geregeld: ik mocht in een hijskraanbakje op 50m hoogte foto’s maken. “Je hebt toch geen hoogtevrees?” vroeg hij nog…

Wel dus.

 

Alles voor een mooie foto

Tsja, dit was een uniek moment. Volgende week zou het parkeerdek afgesloten worden. Dus ik ben ervoor gegaan. In het verleden heb ik ook op hoogwerkers gestaan en bovenop een KPN gebouw met meer dan een tiental verdiepingen. Gek genoeg vergeet je dan dat je last van de hoogte zou moeten hebben. Het gaat op zo’n moment alleen om mooie plaatjes maken.

 

portret

 

Wel veilig fotograferen

portretToch let ik extra op de veiligheid. Ik had al een bouwhelm op en veiligheidlaarzen aan, dat is verplicht op een bouwplaats. Maar nu zat ik ook in een tuigje aan het bakje gezekerd.

Het uitzicht was briljant. En met een 12mm groothoeklens op een full frame camera kan je dat extra goed vastleggen. 6 minuten en 91 foto’s later stonden Erwin en ik alweer veilig op de grond. Het had al veel te lang geduurd. De kraan moest namelijk weer enorme betonnen elementen plaatsen.

Kortom, een mooie ervaring, al hoeft het ophijsen van de fotograaf geen gewoonte te worden :-)

 

Meer weten? Neem contact op.